English - Greek
Τέρμα Καραϊσκάκη, Αγία Τριάδα GR 22100, ΤΡΙΠΟΛΗ
Τηλέφωνο: +30 2710 224700 Φαξ: +30 2710 222206 | E-mail: info@tripolicityhotel.com

Το όρος Μαίναλο, που αποτέλεσε υλικό έμπνευσης για μια πλειάδα μύθων, τόπος γέννησης νυμφών και θεοτήτων, καταφέρνει να συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος κόσμου χάρη στην πλούσια ιστορία του, το υπέροχο ελατόδασος, το υγιεινό του κλίμα και τις φυσιολατρικές διαδρομές όλες τις εποχές του χρόνου. Την άνοιξη απολαύστε το ειδυλλιακό, καταπράσινο περιβάλλον που απλώνεται μέσα στο δάσος, όπου τα έλατα οριοθετούν και αρωματίζουν την ατμόσφαιρα, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της φύσης. Το χειμώνα επισκεφτείτε το χιονοδρομικό κέντρο που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για ιδανικές αποδράσεις και απέχει 30 χλμ. από την Τρίπολη.

Στα 44 χλμ. από την Τρίπολη θα συναντήσετε τη Βυτίνα, που είναι γνωστή για τα απίθανα εστιατόρια, τα ζεστά στέκια για καφέ και γλυκό, τα γραφικά μαγαζιά παραδοσιακής τέχνης και τοπικών αγνών διατροφικών προϊόντων. Στη γύρω περιοχή, υπάρχουν ιδιαίτερα όμορφα χωριά, ποτάμια, πηγές, ιστορικά μνημεία, μοναστήρια, που αξίζει να εξερευνήσετε.

Η Στεμνίτσα - ιστορικός διατηρητέος οικισμός από το 1985 - αποτελεί ολόκληρη ένα αξιοθέατο για τη φυσική της ομορφιά και θέση άλλα κυρίως για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τα πέτρινα αρχοντικά της, τη θέα στο φαράγγι, τα γραφικά καλντερίμια της, τις παλιές εκκλησίες, τα παραδοσιακά της καταστήματα. Τόπος με μεγάλη ιστορία, κηρύχθηκε πρώτη πρωτεύουσα της επαναστατημένης Ελλάδας. Η μακρόχρονη παράδοση στην τέχνη των μετάλλων, γέννησε την σπουδαία Δημόσια Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας και ανέδειξε σπάνια επαγγέλματα και τέχνες όπως χαλκωματάδες, σιδηρουργούς και χρυσοχόους.

Η Δημητσάνα είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Γορτυνίας. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.080 μέτρων, στην αγκαλιά του Λoύσιoυ, σ' ένα μικρό και πανέμορφο τόπο όπου τα αρχαία χρόνια υπήρχε και άκμαζε μια μεγάλη πόλη, η Τεύθις. Περιπλανηθείτε στα ωραία πετρόκτιστα κτίριά της, τα φιδωτά κατηφορικά δρομάκια της, τα γεφύρια και τις νεροτριβές της, τα παλιά μοναστήρια της με τα βυζαντινά και εκκλησιαστικά ιερά κειμήλια, στη βιβλιοθήκη της με τα σπάνια έγγραφα και κώδικες. Κατά την τουρκοκρατία έπαιξε σημαντικό ρόλο για το «Κρυφό Σχολειό» και το Δημητσανίτικο Μπαρούτι που παρασκεύαζε.

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης είναι ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε. Πρόκειται για ένα θεματικό μουσείο που προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία, παρουσιάζοντας τις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που χρησιμοποιούν το νερό ως κύρια πηγή ενέργειας για την παραγωγή διάφορων προϊόντων. Στόχος του μουσείου είναι η ανάδειξη και διατήρηση αυτού του τμήματος της τοπικής ιστορίας, η οποία είναι συνδεδεμένη με την Επανάσταση του 1821. Αναπαριστά τον τύπο του μπαρουτόμυλου που χρησιμοποιήθηκε στη Δημητσάνα κατά την Επανάσταση και έως τις αρχές του 20ού αιώνα.

Ο ποταμός Λούσιος, όπου σύμφωνα με την παράδοση "λούστηκε" κατά τη γέννησή του ο Δίας από τις νύμφες, εντυπωσιάζει. Στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους φαράγγι του Λούσιου αναπτύχθηκε η μοναστική ζωή και στις απόκρημνες όχθες του, χτίστηκαν οι μονές Φιλοσόφου και Προδρόμου. Υπάρχουν οργανωμένα γκρουπ για δραστηριότητες όπως καγιάκ, rafting, trekking, πεζοπορία, mountain bike, σκι στο χιόνι το χειμώνα και 4Χ4 διαδρομές.

Το σπήλαιο Κάψια κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας. Βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από την Τρίπολη και ανήκει στο περίπλοκο σύστημα καταβοθρών του οροπεδίου της Μαντινείας.

Ο Ναός της Αγίας Φωτεινής βρίσκεται περίπου 12 χλμ. μακριά από την πόλη της Τρίπολης στους πρόποδες του ομώνυμου Ιερού Όρους της θεάς Άρτεμης. Ο ιδιαίτερος αυτός ναός είναι χτισμένος με υλικά από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαντινείας και είναι κατασκευασμένος με τέτοιον τρόπο, ώστε να «παντρεύονται» αρμονικά βυζαντινά, αρχαιοελληνικά και αιγυπτιακά στοιχεία αρχιτεκτονικής.

Sitemap © 2012 Tripoly City Hotel | All rights reserved